Haber

ABD’de seçime doğru: New Hampshire’daki yarışı Trump kazandı

Eski lider Donald Trump, 5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçim yarışı için New Hampshire eyaletinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerini önde tamamladı. New Hampshire’da düzenlenen ABD başkanlık ön seçimlerinde sandıkların yüzde 84’ünün açıldığı bildirildi. Cumhuriyetçi adaylar arasında.

Resmi olmayan sonuçlara göre Trump, Iowa ön seçimlerinden sonra ikinci kez ABD’nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’den daha fazla oy almayı başardı. Geçici sonuçlara göre Trump bu eyalette oyların en az yüzde 54,6’sını alırken yarışın galibi ilan edildi. Haley ise en güçlü desteğe sahip olduğu eyalette yüzde 43,5 oy toplamayı başardı.

‘YARIŞ ŞİMDİ BİTMEDİ’

New Hampshire ön seçim sonuçlarına göre, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti tarafından aday gösterilme şansını güçlendiren Trump’ın destekçileri, Haley’nin yarıştan ayrılması yönündeki baskıyı artırırken, kadın siyasetçi de kampanyasını sürdüreceğini belirtti. . Haley, ön seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu yarış henüz bitmedi. Gidilecek onlarca eyalet kaldı.”

Temmuz ve ağustos aylarında yapılacak parti kongrelerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti, cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmi adaylarını belirleyecek. 5 Kasım’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak aday, 20 Ocak 2025’te koltuğuna oturacak. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu