Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Devlet koruması altındaki çocuklarımız her alanda tam hizmet alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Devlet koruması altında büyüyen çocuklarımız her alanda eksiksiz hizmetlerden yararlanıyor, karşılaştıkları zorlukları devletimizin kendilerine sunduğu imkanlarla aşıyorlar.” söz konusu.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde inşa edilen İhtisas Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışında konuşan Bakan Göktaş, 64’ü ihtisas olmak üzere 180 çocuk evi sitesi ve 1.185 çocuk yurdunda çocuklara güvenli devlet koruması sağladıklarını söyledi.

Çocukların ve gençlerin ülkenin geleceği olduğuna dikkat çeken Göktaş, şöyle devam etti:

“Bu anlamda Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bu çocuk ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması çok değerli. Devletin koruması altında büyüyen çocuklarımız her konuda tam hizmetten yararlanıyor. Devletimizin kendilerine sunduğu imkanlarla karşılaştıkları zorlukların üstesinden geliyorlar.Bu çocuklar kararlılıkla ve inançla hayat yolculuğuna çıkıyorlar ve elde edilen birçok başarıya bizzat şahit olduk.İçlerinde başarılı bürokratlarımız, değerli kaymakamlarımız var. , devlet adamları, esnaflar, birçok alanda akademisyenler. Dünyaca ünlü markalara imza atan iş insanlarımız da var. Bunlar bizi gerçekten gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Ünlü bir dokuma firmasının sahibi 184 yaşında. İhracat yapan işadamı Özcan Sümer Mağazasıyla 44 ülkeye giden, bunlardan sadece biri. Azmi ile milli gruba seçilmeyi başaran ve Türkiye şampiyonluğu kazanan milli sporcumuz Ayşe Taş da başarı hikayelerine güzel bir örnek.”

Göktaş, 2023 YKS sınavına giren 878 öğrenciden 319’unun üniversiteye girmeye hak kazandığını, YKS başvurularının başladığı günlerde bu gençlere rehberlik ettiklerini ve eğitimlerini titizlikle takip ettiklerini belirtti.

Çocuklara ve gençlere seslenen Göktaş, bu çocuklar yetişkinliğe ulaştıklarında devletin onlarla bağının bitmeyeceğini ve onlara her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in de konuşma yaptığı programda, duanın ardından sitenin açılış kurdelesi kesildi.

Kocasinan da Akademi’nin açılışını yaptı

Öte yandan Bakan Göktaş, Kocasinan Belediyesi tarafından Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde yaptırılan Kocasinan Akademisi’nin açılışına da katıldı.

Burada konuşan Göktaş, yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalıştıklarını ve belediye başkanlarıyla istişareler sonucunda yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini belirtti.

2024 yılının yerel yönetimlerde Türk Yüzyılının başlayacağı yıl olacağını vurgulayan Göktaş, yaşayan kentlere hizmet vizyonunu her yönüyle geliştireceklerini, halkın sesini dinleyerek çalışacaklarını, aile yapısını olumsuzluklardan korumaya devam edeceklerini kaydetti. her türlü risk.

Programda AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da konuşma yaptı.

Namazın ardından akademi merkezi açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu