Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, İstanbul’da düzenlenen festival programında konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Kimin Sünni, kimin Alevi olduğu siyaset meselesi değildir. Siyasetin konusu insanlara inanç, mezhep ve mezheplerine göre değil, insan oldukları için hizmet etmektir. canlarına hizmet etmektir.El ele, gönül gönüle olmaktır.” söz konusu.

Kurtulmuş, Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği klasik bayram programında yaptığı konuşmada vatandaşların bayramını kutladı.

Bu bayrama hüzünlü girdiklerini belirten Kurtulmuş, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve Türkiye’yi üzen büyük bir afet yaşadık. Aslında sadece deprem değil, ‘küçük bir kıyamet’ yaşadık. Geniş bir coğrafyaya yayılan bir afetle karşı karşıya kaldık” dedi.

Depremlerin ardından yaraları hızla sarmaya çalıştıklarını belirten Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 11-12 ili kapsayan imar ve imar programı çok güzel bir şekilde devam ediyor.” terimini kullandı.

Dün akşam saatlerinden itibaren eşiyle birlikte bütün gün Hatay’da olduklarını belirten Kurtulmuş, bölgedeki yaraların hızla iyileştiğini ve belli bir mesafe alındığını vurguladı.

Depremde zarar gören vilayetlerin yeniden yapılandırılacağına değinen Kurtulmuş, “Şimdi şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Hatay’ı, Maraş’ı, Adıyaman’ı deyim yerindeyse sağlam ve güvenli yerlere sıfırdan yapacağız. tarihi eserlerimizi en kısa sürede onaracağız.” söz konusu.

Tüm bunları ayrım gözetmeksizin hep birlikte yapacaklarını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef son dönemde siyasette bazı ayrımcı kelimelerin kullanıldığını görüyoruz ve büyük bir acı içindeyiz. AK Parti olarak hiçbir zaman insanları, mezheplerini, mezheplerini, inançlarını bir ayrımcılık aracı olarak geniş bir biçimde ortaya koymak istemedik. .Kim Sünni kim Alevi Bu siyasetin sorunu değil.Siyasetin sorunu insanlara inanç mezhep mezhep mezheplerine göre değil sadece insan oldukları için hizmet etmektir Biz Türkiyeliyiz Biz Türkiyeliyiz kimseyi mezhebine, mezhebine göre ayırmadan hizmet et.Biz insanları yaratılışta ortak, dinde kardeş olarak görürüz.”

14 Mayıs’ta sandık başına gideceklerini ve yüksek katılımla demokrasinin korunacağını belirten Kurtulmuş, seçim günü vatandaşların sandık başına gideceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğini, AK Parti açık ara birinci parti olacak.

Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılacağını vurgulayan Kurtulmuş, “14 Mayıs’ta sandıklar açıldığında sadece sandıklar kimin cumhurbaşkanı, kimin milletvekili olduğunu ortaya çıkarmaz. Sandıklar açıldığında bu milletin önünü açar. Türkiye’nin asrın kapıları sonuna kadar Allah’ın izniyle.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu