Haber

Anayasa Mahkemesi Dezenformasyon Kanununun iptali talebini reddetti

ANKARA- Anayasa Mahkemesi, “Kamuoyunu yanıltıcı bilgileri kamuya yaymak” suçuna verilecek cezayı öngören düzenlemeyi bugün görüştü. Anayasa Mahkemesi, dezenformasyon yasasının iptali talebini oy çokluğuyla reddetti.

Profesyonel basın kuruluşlarının davetiyle başlatılan nöbete çok sayıda gazetecinin yanı sıra, dezenformasyon yasası nedeniyle tutuklanıp hafta başında serbest bırakılan gazeteci Tolga Şardan da katıldı.

ŞARDAN: BU İLK YAŞADIĞIM DEĞİL

“Bunu ilk kez deneyimlemiyorum. Meslektaşlarımız bunu daha önce de yaşadı. “Farklı süreçlerden geçen bir meslek grubu olarak bu tür süreçleri yaşıyoruz” diyen Şardan, Anayasa Mahkemesi’nin doğru kararı vermesini umduğunu sözlerine ekledi.

‘İçeriden aldığımız ilk bilgi raportörün iyimser olduğu yönünde’

Toplumun doğru bilgi almanın hakkı olduğunu belirten Şardan, “İçeriden aldığımız ilk bilgi raportörün biraz daha iyimser olduğu yönünde. Mesleğimize güzel bir temel olmasını temenni ediyorum” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin kanunun ilgili maddesini görüşmeye başladığı bilgisini alan gazeteciler, serbest kürsü kurarak kanuna itirazlarını dile getirmeye başladı. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, “İptal kararı verilene kadar buradayız, görevimizin başındayız.” (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu