Ekonomi

Aras Kargo, Azerbaycan merkezli Star Express’in yüzde 75’ini satın aldı

Aras Kargo, Starex markasıyla hizmet veren Azerbaycan merkezli kargo şirketi Star Express’in yüzde 75 hissesini satın alarak Azerbaycan’da Aras Global markasıyla kargo hizmeti vermeye başladı.

Azerbaycan’da hizmet verecek olan Aras Kargo, bu atılımla Orta Asya pazarına giriyor. Bu sayede Türkiye’den e-ticaret firmalarının küresel pazarlara ulaşması için stratejik bir iş ortağı haline gelerek e-ticarette tüketici deneyimini yeni bir boyuta taşımayı hedefliyor. Şirket, bundan sonraki hedeflerinde diğer Türki Cumhuriyetlerde de benzer yatırımlara devam etmeyi planladıklarını açıkladı.

“TÜRKİYE’DEN ŞİRKET VE GİRİŞİMCİLERİ ORTA ASYA PAZARINA TAŞIYORUZ”

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, yeni yatırımlarını şöyle değerlendirdi:

“Bu satın alma, bir iş anlaşması olmanın ötesinde, bizler için umut verici fırsatlarla dolu bir geleceğe açılan kapıdır. Yeni şirketimiz Aras Global’in ilk yatırımı olan Starex markası ile sadece uluslararası arenadaki rolümüzü arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası arenadaki rolümüzü de artırıyoruz. Türkiye’den firma ve girişimcileri de çekiyoruz.Orta Asya pazarına taşınıyoruz.Ülkelerimiz arasındaki bu yatırımın ardından bu yıl sonuna kadar kendi markamızla başka bir Türki Cumhuriyetler’de faaliyete geçmeyi planlıyoruz.Bu yatırımlarla birlikte Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Avrupa ve ardından Ortadoğu ve Amerika ile global sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak, ulaşacağımız yolda önemli bir adım atmış olacağız.

“AZERBAYCAN İÇİN E-TİCARET HACMİ ARTIRILMASINDA ROL OYNAYACAK”

Aras Kargo’nun bu alışverişle birlikte alıcılara ve müşterilere birçok fayda sağlayacağını belirten Ayyarkın, “Azeri tüketiciler Türkiye merkezli e-ticaret firmalarından alışveriş yaptıklarında aracı, uçtan uca teslimat hizmeti alacaklar. Aras Global’in rekabetçi fiyatları ve Starex’in “Yaygın dağıtım ağının gücü ile müşteriler rekabette bir adım önde olacak. Starex’in Azerbaycan’da iş ortağı olduğu pazaryerlerinin müşterileri, Aras Kargo’nun Starex yatırımı sayesinde teslimatta daha sorunsuz alışveriş yapabilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu