Haber

Başaran Aksu: Siyanürden dolayı işçileri çıkarmak çok uzun sürebilir

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Teşkilat Uzmanı Başaran Aksu, Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’in işlettiği Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen heyelanı anlattı. Aksu, “Bölgede yaklaşık 1.500 işçi çalışıyor. Erzincan İliç’te siyanürlü toprak çöktü. Siyanür sahalarına müdahale edilirken uzman ekipler tarafından özel ve iyi ekipmanlar kullanılmalıdır. “Siyanürlü saha nedeniyle işçilerin uzaklaştırılması çok uzun zaman alabilir” dedi.

ANKA’nın haberine göre Erzincan’a doğru yola çıktıklarını belirten Aksu, şunları söyledi:

‘ÖZEL EKİPMAN KULLANILMASI GEREKİYOR’

“9-10 işçinin toprak altında gömülü olduğu iddia ediliyor. Bu sayı 20’ye kadar çıkabiliyor. Yer altında kaç personelin kaldığını tespit etmek oldukça zor. Bölgede farklı firmaların çalışanları bulunmaktadır. Anagold Madencilik’te 500, Anagold Madencilik’in alt yüklenicisi olan Çiftay’da ise 960 çalışanın çalıştığını varsayıyoruz. Bölgede yaklaşık 1.500 işçi çalışıyor. Bunların dışında küçük taşeronlar da var.

Dolayısıyla personelle konuştuğumuzda doğru bir tespit yapmamız mümkün olmuyor. Erzincan İliç’te siyanürlü toprak çöktü. Siyanürlü alanlara müdahale edilirken uzman gruplar tarafından özel ve iyi ekipmanlar kullanılmalıdır. “Eğer işçiler enkaz altında mahsur kalırsa, siyanür içeren alan nedeniyle bunların kaldırılması çok uzun zaman alabilir.”

(HABER MERKEZİ)

haber-tarakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu