Haber

Bugün ne oldu? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medya Gündemi (5 Ocak 2023)

5 Ocak 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

1. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün yapılacak altılı masa toplantısında adaylık konusunun ilk kez gündeme geleceğini söyledi.

2. TÜİK’in son 6 aylık enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte sigaradaki zam kesin olarak gerçekleşti. Sigaraya bugün itibariyle 3,5-4,5 TL arasında bir zam geldi.

3. Amazon, şirketin yüzde 6’sını tasfiye etmeye hazırlanıyor. Amazon’un CEO’su Andy Jassy, ​​18.000’den fazla kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

4. Yüksek Meteoroloji Yüksek Mühendisi Ahmet Köse, Türkiye’de hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftadan itibaren önemli ölçüde düşeceğini söyledi.

5. Ataşehir Belediyesi’nde görev yapan eski hükümlü Şafak Kurt, İçişleri Bakanlığı’nın belediyeye yaptığı tebligat üzerine kendi isteğiyle istifa etti. Kurt, “Belediyenin zarar görmesini istemedim” dedi.

6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti bu kez teknolojiye yükledi, “Onların teknoloji bilgisi meşhur filmlerimizden ‘Zeki Müren de bizi görür mü?’ seviyede” dedi.

7. Gazeteci İsmail Saymaz, ‘Git, kendini yak, daha uygun olur’ sözleriyle Yavuz’u hedef aldı. Tepki alacağını anlayan Saymaz, paylaştığı tweet’i kısa sürede sildi.

8. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılmasını talep eden davada tedbir olarak partinin Hazine yardımı ile hesaplarının bloke edilmesi talebini kabul etti.

9. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mevsim kurallarını dikkate alarak seçim tarihini öne çekebileceklerini söyledi.

10. Mobil Araştırma Şirketi Lideri Murat Gezici, erken seçim imkanlarını değerlendirirken, “Mesela İstanbul’da okuyan bir çocuk İzmir’e gitti.

11. Samsun’un Canik ilçesinde okul binasında oğlu tarafından kurşunlanan kadın hayatını kaybetti, yanındaki arkadaşı yaralandı.

12. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi eski MHP Kadın Kolları Başkanı Gizem Memioğlu vefat etti.

13. Her şeyin fiyatı yükselirken enflasyon nasıl düşüyordu?

14. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevsim koşullarını da dikkate alarak belki tarihi biraz ileri alırız” şeklinde tanımladığı 2023 seçimlerinin 18 Haziran’da olmayacağı giderek daha sağlam hale geldi. Peki seçim ne zaman yapılacak? İkinci cinsiyet giderse ne zaman olacak? Olası 2023 seçim tarihleri ​​nelerdir?

Eski Adliyeler Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da düzenlenen silahlı baskın sonrası ölümüne karışan MHP 15.

16. Hazine ve Maliye Bakanı Nabati, bazı piyasaların aldığı indirim kararının ardından yeniden indirim daveti yaptı. Nabati herkesi ‘elini taşın altına koymaya’ davet etti.

17. Kilis’te yaşayan 29 yaşındaki Suriye uyruklu Dibo Halil Muhammed, 24 yaşındaki eşi Nihet Şemiye’yi sokak ortasında tabancayla vurarak ağır yaraladı. Nihet Şemiye hayatını kaybederken, gözaltına alınan Dibo Halil Muhammed tutuklandı.

18. Her şalvarın, cübbenin, sakalın, çarşafın kendi mensubu sanılması İsmailağa Cemaati’ni üzmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu