Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da depremzedelerin hırsızlık kurbanı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Basit, sorumsuz, beceriksiz yöneticiler yüzünden Malatya halkı hem depremden hem de hırsızdan zarar gördü. Evlerin ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevrilmesi nedeniyle de mağdur oldu.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılarda ağır hasar gören Bostanbaşı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Ağbaba, Bostanbaşı’nda ağır hasar gören 3 bloklu sitenin sahiplerinin şikayetlerini dinledi.

“BİNA İÇERİSİNDEKİ HER ŞEY ÇALINDI”

Ağır hasar raporu verilen sitede oturan Abbas Özer, “Gördüğünüz gibi sitemizin kapı ve pencereleri talan edilmiş. Çoğunu mal sahipleri kendileri satmış. Siteyi getirmişler. Bina içindeki parkeleri, klozetleri, muslukları ve hatta elektrik kablolarını bile söküp sattılar. Binaların çoğunda tesisat, cam, klozet, banyo, mutfak dolapları, kapılar çalındı” dedi.

“Depremin vurduğu Malatya’yı vicdansız hırsızlar vurdu”

Veli Ağbaba, “Bu şikayet Malatya’da çokça aldığımız bir şikayet. Özellikle yeni konutların olduğu Bostanbaşı ve Fahri Kayahan bölgelerinde maalesef kapı, pencere, klozet, parke, musluk, banyo ve mutfak dolapları, Ağır hasar gören ve boşaltılan evlerin elektrik tesisatı bile, “Maalesef depremde de böyle bir vicdansızlık var. Malatya da vicdansız hırsızların saldırısına uğradı” dedi.

“BİNALAR ÖNCE AĞIR, HAFİF HASAR GÖRDÜ”

Ağbaba, önce ağır hasarlı olarak bildirilen daha sonra hafif hasarlı hale dönüştürülen binalarda sorun yaşandığını belirtti.

“İlk başta ağır hasarlı olduğu söylendi. Yıkımına karar verildi. Ne yazık ki insanlar oradaki kapı camlarını 20-25 bin liraya sattılar ki bir sonraki incelemede hafif hasarlı olduğu söylendi. Akabinde de tamir ettirildi. hafif hasarlı içinde oturabilirsin dediler o zamanlar kapı pencere yoktu şimdi 400-500 bin lira isteniyor bu maalesef Malatya yöneticilerinin beceriksizliği ve sorumsuzluğu biz yapıyoruz Bu sorumsuzluğun cezasını kim çekecek bilinmez ama maalesef mağdur yine vatandaş.Yine mağdur Malatyalı.Tekrar ediyorum önce binalarda ağır hasar var denildi.Evlerinizi boşaltın.İnsanlar da sattı. 3-4 milyon liraya 20-25 bin liraya aldıkları o lüks evlerin kapı pencerelerini 20-25 bin liraya.Sonra aynı görevliler “hayır burası çok hasarlı değil biraz hasarlı” dediler gidip gidin denildi. evde kal maalesef o insanlar aynı kapı pencereyi 300-400-500’e almışlar bin liraya takabiliyorlar. Buradaki kurbanlar yine Malatyalı. Sorumsuzlar yine Malatya’yı ve Türkiye’yi yönetenlerdir. Basiretsiz, sorumsuz, vasıfsız yöneticiler yüzünden Malatya halkı hem depremden hem de hırsızdan zarar gördü. Ayrıca, ağır hasarlıdan hafif hasarlıya dönüştürüldüğü için de acı çekti. Malatya’nın sesini Türkiye’de duyurmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

maltepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu