Haber

Deprem bölgesindeki öğrenciler için 200 bin kırtasiye seti, 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynaklar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrencilere bugüne kadar 200 bin kırtasiye seti ulaştırdıklarını, 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağın yeniden basılarak dağıtıldığını bildirdi.

Bakan Özer yaptığı yazılı açıklamada, “her koşulda eğitime devam” anlayışı doğrultusunda her seviyedeki çocuğa ihtiyaçları doğrultusunda deprem bölgesindeki prefabrik derslik, çadır ve hastanelerde eğitim ortamları oluşturduklarına değindi.

Özer şunları söyledi:

“Bugüne kadar depremden etkilenen illerdeki çocuklarımıza 200 bin kırtasiye seti ulaştırdık. Öncelikle sınava hazırlanan çocuklarımız için 11,5 milyon ders kitabı ve ek kaynak bastırıp gönderdik.” diğer illerde de açık, her çocuğumuzun masasında kitapları olacak. Toplamda 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağı çocuklarımıza ulaştırmış olacağız.”

Bakan Özer, çocukların ihtiyaçları için gece gündüz çalışan bakanlık personeline ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

1476 puanla Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da eğitim devam ediyor

Öte yandan depremden etkilenen 10 ilde konteyner derslik, hastane dersliği ve prefabrik okul olmak üzere 1476 noktada Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’daki okullarda eğitim sürüyor.

Bu süreçte öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kırtasiye setleri ve kitapların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bölgeye ulaştırılmasına devam ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu