Haber

Depremde kaybolan ailenin DNA örneği sonuç vermedi

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Hatay’da polisin oğlu, ikiz torunu ve gelini 8 katlı apartmanda çöken evlerin enkazı altında kaldı. 6 Şubat’tan bu yana DNA örneği verilmesine rağmen kurtarılamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi. Bulunamayan çocuklarının ruhuna Mevlid-i Şerif’i okuttu.

Türkiye’yi kasıp kavuran ve Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Fethiye’de yaşayan Mehmet Emin Koyuncu, polis memuru oğlu ve gelininden haber alamayınca 14 saat içinde Hatay Reyhanlı’ya giderek dairenin açılışını yaptı. -deprem sonrası Reyhanlı’da görev yapan kayınvalidesi ve ikiz torunları. Enkazın kaldırılmasına katıldı. 6 gün boyunca orada bekleyip arama kurtarma çalışmalarını izleyen gözü yaşlı baba, çocuklarından ölü veya diri haber alamayınca Fethiye’ye döndü. Yaklaşık bir yıldır verdiği DNA örneğiyle bir sonuca varamayan kederli baba, 4 kişilik ailesinden herhangi bir haber alamadı.

Baba Mehmet Emin Koyuncu, çocuklarının mezarlarının bile olmamasından üzüntü duyarken, Fethiye’nin Eldirek İlçesi’ndeki evlerinde Mevlid-i Şerif’i okuttu. Mehmet Emin Koyuncu, misafirleri ve mahalle sakinlerini kapıda karşılarken, ağrıdan ayakta durmakta güçlük çekti. Kazanlarda pişirilen yemekler misafirlere ikram edilirken, polis oğlu Semih Koyuncu, ikiz kızları ve gelini Ayşenur Canan Koyuncu ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için dua edildi.

Acılı baba Mehmet Emin Koyuncu (66) ve eşi Halime Koyuncu, polis oğlu, ikiz kızları ve eşinin yaklaşık bir yıl önce Antakya Reyhanlı girişinde yaşadıkları konutta depreme yakalandıklarını belirterek, “Oğlum Reyhanlı İlçe Emniyetinde bir polis memuru.Depremi duyunca 14 saatte Fethiye’den Reyhanlı’ya gitti.Biz geldik.Ev çöktü.Fethiye’den iş makinaları bile getirdik.Çocuklarımızın çatı altında izlerini aradık. Bir haftadır enkaz altındayız. Rastgele bir parça bile bulamadık. Yaklaşık 11 ay önce çocuklarımızın cesetlerini bulmak için DNA örneği verdik. Oradaki tüm hastaneleri ve morgları taradık. Yetkililer beşincisini aradı. 6. ayda nüfustan düşürdüler, araştırmayı bitirdiler, artık ailecek hayır işleri yapıyoruz, hayırlar yapıyoruz, çocuklarımızın mezarı bile yok, bu bizim acımız. sembolik bir mezar yapıyoruz, yetmiyor. Her şey bir rüya gibi geldi ve geçti. Maalesef DNA örneğini vermemize rağmen hala bir iz yok. Hatay ve Fethiye merkeze çok uzaktır. Orada bir arkadaşım var ama elinden geleni yapmasına rağmen bir sonuç alamıyoruz. Çok zor durumdayız. “Oğlum, torunlarım ve gelinimi çok özledik” dedi. – MUĞLA

haber-bergama.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu