Haber

Depremzedelere kira yardımı neden kesiliyor?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Evleri orta ve üzeri hasarlı olduğu halde konteynerlere taşınan depremzedelere kira yardımı neden kesiliyor? Bununla kira yardımından tasarruf etmeye mi çalışıyorlar?” pratik?”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 6 Şubat’taki depremde evleri hasar gören konteynerlerde yaşayan depremzedelere kira yardımının kesilmesini Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur, TBMM’ye yazılı soru önergesi sunarak talepte bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya cevap verecek. Güzelmansur, soru önergesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Evleri orta ve üzeri hasarlı olduğu halde konteynerlere taşınan depremzedelere kira yardımı neden kesiliyor? Kira yardımından tasarruf etmeye mi çalışıyorlar?” bu uygulamayla?”

Güzelmansur, teklifinde şu değerlendirmelere yer verdi:

“Deprem nedeniyle bölgede ekonomik hayatın neredeyse felce uğraması, işyerlerinin tahrip olması ve buna bağlı olarak işsizliğin katlanarak artması nedeniyle her türlü gelire ihtiyaç duyan afet mağdurları, kış şartlarına dayanıklı ve ilkel koşullar altında çadırlarda barınmak zorunda kalıyor. Kira yardımlarının kesilmesini önlemek için bu durum ne insani ne de vicdanidir. Konteyner ve çadırların ayrılması “Evleri orta ve büyük hasar gören tüm afetzedelere, evlerine zarar vermeden, kira yardımı yapılmalıdır. evleri.”

‘ARTIK ÇADIRDA KİMSE KALMAYACAK’ SÖZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN KONTEYNERLERE TAŞINANLARA KİRA YARDIMI DEVAM ETMELİ Mİ?

Güzelmansur, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları sordu:

-Evleri orta hasarlı olmasına rağmen konteynerlere taşınan depremzedelerin kira yardımı neden kesiliyor? Bu uygulama kira yardımından tasarruf etmeye mi çalışıyor?

-Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen çadırlarda barınan afetzedelerin bulunmasından rahatsız olan hükümetin, insanları çadırlardan çıkmaya zorlaması, aynı zamanda da çelişkili ve adaletsiz bir uygulama değil mi? Konteynerlerde yaşayanların kira yardımları zaman mı kesiliyor?

‘Çadırda kimse yaşamasın’ sözünün gerçeğe dönüşmesi için konteynerlere taşınanlara kira yardımlarının devam etmesi gerekmez mi?

-Genel Hayatı Etkileyen Deprem Bölgesi olarak ilan edilen yerlerde il bazında kira yardımı alan hane sayısı nedir?

-Kira yardımı alan ve çadırda yaşayan kaç hane var? Deprem illerine göre sayıları nedir?

-Ekonomik hayatın normale dönmediği, işyerlerinin yıkıldığı, işsizliğin arttığı, insanların mağdur olduğu deprem illerinde, konutu orta ve fazla hasarlı tüm hanelere belli bir süre ve aylık nakit desteği sağlanacağını mı düşünüyorsunuz? gelir yok? Bu konuda planlanan/yürütülen bir çalışma var mı?

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu