Haber

DJ Burak Yeter: 2,5 ayda 55 bin feet’te müzik yapacağız

DJ Burak Kâfi, iki yıldır hazırladığı ‘Uzayda Bir Gün’ projesiyle kapsül ve helyum balonuyla 55 bin feet yüksekliğe, stratosfere çıkarak 1 saatlik canlı performans sergileyecek Yaklaşık 2,5 ay sonra Barselona’da büyük ölçüde tamamlanan proje.

DJ Burak Yeter, yaklaşık 2 yıl önce pandemi döneminde hazırlıklarına başladığı ‘Uzayda Konser’ projesine ilişkin küçük kapsülün test amaçlı uçuşunun başarılı olduğunu ve hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını duyurdu. Kadın pilotun uçurduğu helyum balonu ve kapsülle 55 bin feet yükseklikte konser vermeye sayılı günlerinin kaldığını belirten Yeter, ‘Burak Kâfi Uzayda Bir Gün’ adıyla canlı yayın yapacaklarını söyledi. ‘uzay’ konseptiyle.

Uçuşun İspanya’nın Barselona kentinden yapılacağını belirten Kâfi, “Dünya dışından ilk canlı müzik yayını olacak. Kapsülün her yerindeki kameralar sayesinde izleyiciler, gösteriyi 360 derece izleme seçeneğine sahip olacak. “

UÇUŞ TARİHİ 2,5 AY SONRA

Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirten Burak Kâfi, “Covid dönemi bizim için fırsattı, biz de bundan yararlandık ve özgür zamanımızda ‘daha büyük ne yapabiliriz’ diye düşündük. Daha sonra bu proje ortaya çıktı. Aslında uzaya gitme fikri küçük yaşta aklıma geldi. Astronot olmak istiyordum ama DJ ve inşaat mühendisi oldum. Tabi ki Kovid döneminde zamanımız ve fırsatımız olunca kapsül inşa etmeye başladık. Kapsülümüz artık bitti. Yaklaşık 2,5 ay sonra 55 bin feette müzik yapacağız” dedi.

KAPSÜL BARSELONA’DA YAPILDI

Kapsülün Barselona’da yapıldığını ve 55 bin feet’e kadar helyum balonuyla yaklaşık 17 bin metre sınır belirlediklerini kaydeden Kâfi, “Elbette fiziksel olarak stratosfere ulaşıyoruz. Kapsülü inşa etmemizin nedeni ise Barselona’da. Barselona’yı ‘serbest bölge’ olarak belirledik. Ben Hollanda’dayım.” “Barselona’da yaşadığım için bize yakın bir bölgeydi ve burayı seçtik. Artık her şey hazır, teknik aşamalar tamamlanmak üzere. Sadece dış kaplama tasarımımız kaldı. Daha sonra içeriye DJ setup yerleştiriyoruz. Daha sonra içeriden ve dışarıdan kamera görüntüleri ile bizi heyecanlandıracak bir projeye imza atacağız” dedi.

KONSER 1 SAAT SÜRECEK

Konserin yaklaşık 1 saatlik canlı DJ performansı olacağını ve müziğin hazır olduğunu belirten Kâfi, “Dolayısıyla bunu DJ performansı olarak algılayabiliriz. Sıfırdan 55 bin feet’e çıkmak 2,5 saat sürecek. Orada 2 saat kalacağız, 3 saat dönüş olmak üzere toplam 8 saat sürecek.Bu yüzden projeye ‘Uzayda Bir Gün’ projesi adını verdik.Proje için 7 firmayla iş birliği içerisindeyiz. Riski sıfıra indirdik ve bu projeye başladık. Firmalar da özveriyle çalışıyor. Büyük bir iş olacağına inanılıyor. Bu yıl gittiğimiz her yere gittik. “Space ile konserlerde yer almaya başladık.” ‘ kavramı. Çünkü farkındalığı artırmamız gerekiyor. İnsanlara ‘Uzaya gidiyoruz’ dediğimizde ‘Gerçekten uzaya mı gidiyorsunuz?’ diye soruyorlar. Benzersiz bir proje olduğu için bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

CANLI YAYINLANACAK

Bu konuda önemli mühendislerle çalıştıklarını, deneme yanılma yönteminin olmadığını belirten Yeter, “25’e yakın mühendis bu işin içinde. Yüzdük, kuyruğa geldik, çok heyecanlıyız. Yapacağız. 2,5 ay gibi kısa bir sürede stratosfere ulaşıp müzik yapmak.Dünya dışında ilk müzik etkinliği olacak. Zaten 16 kanalla görüştük, anlaşmalar yaptık. Kendi YouTube portalımızda ücretsiz olarak yayınlamayı planlıyoruz. Ancak çalıştığımız firmalar özel bir portal tercih edebilirler. Ücretsiz olmasını ve herkese ulaşmasını umuyoruz. Büyük bir farkındalık yaratacağını düşünüyoruz” dedi.

40 ŞARKI PLANLANDI

Konserin farklı melodik şarkılardan ve kendi şarkılarından oluşacağını belirten Yeter, “Daha önce hiç çalmadığım müzikler var. Hatta 2 yıl önce bazı müzikler yayınlamıştım, isimleri Jüpiter, Mars, Kara Delik’ti. İnsanlar ‘Burak, neden bu tür şarkıları yayınlıyorsun?’ diye sordular. “Tam zamanı geldi, bu yüzden toplamda 1 saatlik bir performans olduğunu düşünerek 40 şarkı planlıyoruz. Kapsülün içinde ve dışında 360 derece kameralar olacak, uzay kostümleriyle gösteri yapacağız” dedi.

KADIN PİLOT İLE UÇACAK

Kapsülde iki kişinin olacağını anlatan Yeter, “Bir kadın olacak, çok tecrübeli bir pilot. Bizi alacak. Biz de bunu burada göstermek istiyoruz, her erkeğin yanında bir kadın olur” dediler. Kadının gücünü orada göreceğiz. Çünkü kendisi çok tecrübeli bir pilot. “Bizi yakından takip eden, müziği çok seven bir arkadaşımız. Bizi 55 bin feete kadar çıkaracak kişi odur. Önümüzdeki ay tüm aşamalar tamamlandıktan sonra ismini açıklayacağız. Çok heyecanlıyız, yüzdük, kuyruğa geldik, çok kısa sürede müzik bizi uzayda bekliyor” dedi.

15 METRELİK ASTRONOT HEYKELİ

Öte yandan Burak Yeter, ekim ayında ilki Antalya’da olmak üzere bazı konser etkinliklerinin düzenleneceğini, 15 metrelik astronot heykelinin inşa edildiğini ve konser alanlarında kullanılacağını belirtti. Yeter, “15 metrelik heykel stadın ortasında dönecek ve insanlar onun etrafında dans edebilecek. Antalya’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’de de konserler planlıyoruz. Zamana karşı yarıştığımız için konser olabilir.” Ya Hollanda’da ya da Dubai’de. Daha sonra uzay projemiz hayata geçecek.” konuştu.

bozkurthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu