Ekonomi

“GSM operatörlerinin altyapı yatırımları yıldan yıla düşüyor”

Bloomberg HT’ye konuk olan Koz Partners Genel Müdürü Koray Öztürkler, GSM operatörlerinin deprem sırasındaki performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öztürkler yaptığı konuşmada, afet anında binadaki baz istasyonlarının çökmesi durumunda istasyonların kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Baz istasyonlarının alternatif güç kaynakları ile güçlendirilmesi gerektiğini belirten Öztürkler, kulelerle şehir içi bağlantının daha iyi olacağını da vurguladı.

Ulusal sirkülasyon konusuna da değinen Öztürkler, tüm operatörlerin farklı müdahalelerde bulunduğunu ve “tek vücut” olarak müdahale etmeleri gerektiğini söyledi. Teknik ve ticari sebeplerden dolayı anlaşma sağlanamadığını belirten Öztürkler, “Bu iş artık ticaretin ötesine geçtiği için bu tür sistemlerin en azından afet ortamlarında devreye girmesi gerekiyor” dedi. terimleri kullandı.

“Türkiye elyafta çok geride”

Öztürkler yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin fiber alanında “çok geride” olduğunu belirterek, “Eğer çok iyi bir fiber altyapısı olsaydı buradan sağlanacak hotspot’lar, fiberin çökmesine rağmen bölge halkının haberleşmesini sağlardı. baz istasyonu.Devletle tek vücut olmak ve yasal engelleri kaldırmak gerekiyor.GSM firmalarının fiber ve mobil altyapı yatırımları her geçen yıl azalıyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu