Haber

Kars’ta jandarmaya silah mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Kars’ta jandarmaya silah mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

KARS – Kars’ta silah kaçakçılarına yönelik 29 ekip ve 131 jandarmanın katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda Kağızman ilçesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 8 kişinin yakalanması için 29 ekip ve 131 çalışanın katılımıyla operasyon düzenlendi.

“Arsenal ortaya çıktı”

Jandarma ekiplerinin operasyon sırasında yaptığı aramalarda, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 561 adet Kalaşnikof mühimmatı, 429 adet 9 milimetre tabanca mühimmatı, 315 adet av tüfeği fişeği, 12 adet Kalaşnikof şarjörü, 3 adet tabanca şarjörü, 4 adet pompalı tüfek şarjörü, 1 Kalaşnikof. iğne cihazı, 4 adet sustalı bıçak, 1 adet muşta ve 1 adet dürbün ele geçirilerek koruma altına alındı.

Olayla ilgili kimlikleri belirlenen şüpheliler hakkında hukuki süreç başlatılırken, şüphelilerden MY ve FK’nin daha önce işledikleri suçlardan dolayı halen tutuklu oldukları ortaya çıktı.

Şüpheli YK ve MA gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden birinin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Konuya ilişkin Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğinin, emniyet ve güvenliğinin sağlanması için mesai gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.

mahmudiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu