Haber

Kılıçdaroğlu, TRT’de yaptığı konuşmada kurbanların hikayelerini anlattı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’de yaptığı propaganda konuşmasında herhangi bir siyasi değerlendirme yapmadan sadece mağdur vatandaşların hikayelerini anlattı. Kılıçdaroğlu, “TRT beni 7 yılda sadece bir kez davet etti. Bu kez bana ayrılan zamanı millet televizyonunda kullanmak istedim ki sesi kısılan, hikayesi anlatılmayan milyonlarca insan bir an önce yaşasın” dedi. gerçekleri duyabiliyorlar. Çünkü bu seçim onların tercihi. Bu seçimde adaylar. “85 milyon adayın suyu, suyu, geleceği çalındı. Kaybettiği sevincini yeniden kazanmak isteyen herkes adaydır. Refah, barış ve adalet özlemiyle her birimiz adil ve insani yeni bir düzen kurmaya adayız.”

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Seçim Kanunu gereğince kendisine yapılan konuşmayı bu akşam diğer adaylarla birlikte TRT 1 TV’de yaptı. İkinci ve son konuşmalar ise 13 Mayıs’ta yapılacak.

Konuşmasına TRT’yi eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“TRT HER GÜN SUÇ İŞLİYOR”

“Değerli halkım, TRT siyasi iktidardan bağımsız olarak kamu yayıncılığı yapmak için kurulmuştur. Halkın doğruya, tarafsız ve gerçek habere ulaşması için halk için vardır. Ama bugün TRT, iktidar partisinin yayın organı haline gelmiştir. haberler Alma özgürlüğü temel bir haktır. Bu hak, demokratik toplumlarda toplumun doğru bilgi almasını sağlar. TRT yayın politikasıyla her gün kendi unsurlarına ve mevzuatına aykırı suçlar işliyor. Halkın vergileriyle geçinmekle birlikte, devletin yönlendirmesiyle devletin propagandasını yapmaktadır. Atamalar yanlı yayın yaparak halkın haber alma hakkını ihlal etmektedir. TRT gerçekleri halktan saklıyor.

“DEVLETİMİZİN TELEVİZYONUNUN SİZLERDEN GİZLEDİĞİ GERÇEKLERİ ANLATACAĞIM”

Peki, TRT sizden ne saklıyor? Bugün propaganda yapmak için burada değilim. Devletimizin televizyonunun sizden sakladığı gerçekleri size anlatacağım. Bana ayrılan zamanı gerçek insanların gerçek hikayelerini anlatmak için kullanacağım. Bugün onların sesi olacağım. Bugün ben sustum, konuşma sırası onlarda. Geçen yıl Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’in misafiriydim. İbrahim Bey, ‘Ben Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüdüm, çöp toplayarak geçimimi sağladım, şimdi simit satıyorum’ dedi. “Elektriğim gitti” dedi. TRT faturalarını ödeyemediği için karanlığa mahkûm edilen milyonlarca vatandaşımızı size gösterdi mi? Göstermedi.

MADEN FELAKETİNE DİKKAT

Bartın maden faciasında hayatını kaybeden Rıdvan’ın ailesini ziyaret ettim. Oğlu Emrullah’ın hüzün dolu gözleri kalbime bıçak gibi saplandı. TRT hayatını kaybeden 41 maden işçisinin haberini verdi mi? Yapmadı. Dikkatsizliği, denetimsizliği, hesap vermeyen aileleri, personelinin can güvenliğini sağlayamayanları anlattı mı? Yapmadı.

Yıllardır adalet aramak için nöbet tutan, Şanlıurfa’da iktidar partisi adayının kardeşleri ve yakınları tarafından eşi ve 2 çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım bitmeyen gözyaşlarını TRT’de halkımıza gösterdi mi? Göstermedi.

“TRT SİZE DEPREM MAĞDURLARINI ANLATTI MI?”

8 Şubat’ta Hatay Samandağ’daydım. ‘İçeride annem, erkek kardeşim ve babam var. Ses çıkarıyorlar. Termal kamerada da ısı var. TRT ekranlarında bize ‘Ama girecek ekipman yok’ diye bağıran gencimizi gördünüz mü? görmedin “Devlet nerede, AFAD nerede?” Bağıran vatandaşlarımızın görüntülerini yayınladık mı? Hayır, yayınlanmadı. Çöpten ekmeğini çıkaran, ekmek teknesi gasp edilen kağıt işçilerinin deposuna gittim. Çaylarını içtim. Baver bey bana uğradığı haksızlıkları anlattı. Gerçekten üzgünüm. TRT, bana ‘Biz kirli olabiliriz ama içerisi gül bahçesi’ diyen kağıtçıların yaşadıklarını anlattı mı? Yapmadı.

KUDDUSİ OKKIR’I ANDI

Ergenekon kumpası ile hayatı yargılanan Kuddusi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır hanımı ekranlarınızda gördünüz mü? görmedin ‘Sağılan ineğimi kesip krediyi öderim’ diyen Meliha Hanım’a ne demeli? Onu da görmedin. 73 yaşında Kaz Dağları’nı savunan Hanife Hanım suyunu, toprağını yani hayatını korumak için elinden geleni yapan vatandaşlarımıza gösterdi mi? Gelmedi.

KPSS mezunu olmasına rağmen atanamayan Salihcan’ın hikayesine konuşmalarında yer verdi mi? Yapmadı. Milliyetçi hareketin en pahalı evlatlarından olan ve sokakta uyuşturucu tacirleri tarafından vahşice katledilen Sinan Ateş’in eşini ve bebeklerini mi gösterdi? Ateş ailesinin hikayesini TRT’de dinlediniz mi hiç? dinleyemedin Seyahat Parkı davasında haksız yere tutuklanan şehir plancısı Tayfun Kahraman tutuklandı. Hapse girmeden önce kızı Vera’ya son sarılışını gördünüz mü? görmedin Göstermediler.

“SON 7 YILDA BİR KEZ DAVET EDİLDİ”

TRT beni son 7 yılda sadece bir kez davet etti. Bu sefer millet televizyonunda bana ayrılan zamanı, sesi kısılan, hikayesi anlatılmayan milyonlarca insan gerçekleri duysun diye kullanmak istedim. Çünkü bu onların tercihi. Bu seçimde aday oldular. Ekmeği, suyu, geleceği çalınan 85 milyon aday. Kaybettiği sevincini yeniden kazanmak isteyen herkes adaydır. Her birimiz refaha, barışa ve adalete özlem duyan, adil ve insancıl yeni bir teşkilat kurmaya adayız. 14 Mayıs’ta sadece bana değil, adalet arayan herkese oy vereceksiniz. Bu ülkenin onuruyla çalışan ama geçinemeyen insanlarına oy vereceksiniz. Kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğimiz için oy vereceksiniz. Bu çürümüş düzeni değiştireceksiniz. Her zaman hak ettiğimiz düzeni birlikte kuracağız. Unutma sevgili halkım, birlikte kazanacağız.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu