Ekonomi

Kore Merkez Bankası enflasyona odaklanarak faiz oranlarını sabit tuttu

Seul’de, Kore Merkez Bankası’ndan önemli bir isim, kurumun faiz oranlarını ayarlayarak yavaşlayan iç talebe yanıt vermek yerine fiyat istikrarını sürdürme konusundaki kararlılığını vurguladı. Görevden ayrılan kurul üyesi Cho Yoon-je Salı günü yaptığı açıklamada, çeşitli belirsizliklere ve finansal piyasa koşullarının elverişli olduğu bir döneme rağmen faiz oranlarını düşürmek için acil bir durum olmadığını vurguladı.

Yedi üyeli para politikası kurulundaki görev süresi 20 Nisan’da sona erecek olan Cho, geçtiğimiz Cuma günü son toplantısına katıldı. Kurul, son 15 yılın en yüksek seviyesinde bulunan politika faiz oranını sabit tutma kararı alarak üst üste 10. toplantıda da değişikliğe gitmedi.

Cho, son yıllarda biriken yüksek enflasyon yükünü hafifletmek için enflasyonu bankanın hedefi olan %2’ye düşürmenin önemini vurgularken, odak noktası enflasyonu kontrol altına almak olmaya devam ediyor.

Salı günü dolar karşısında son 17 ayın en düşük seviyesine ulaşan Güney Kore wonundaki değer kaybına da değinen Cho, para biriminin son dönemdeki zayıflığının diğerlerine kıyasla daha belirgin olduğunu ancak aşırı endişe verici olmadığını belirtti. Won’un geçen haftaki keskin düşüşünü, Güney Kore’nin petrol ithalatı için bölgeye olan bağımlılığı göz önüne alındığında kritik bir faktör olan Orta Doğu’da artan gerilime bağladı.

Cho ayrıca merkez bankasının üç aylık ileriye dönük yönlendirmesinin daha uzun bir zaman dilimine yayılmasına karşı uyarıda bulundu. Güney Kore’nin para politikasının, ABD Merkez Bankası’nın durumundan farklı olan çeşitli dış ve iç faktörlerden etkilendiğine dikkat çekti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-buyukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu