Haber

Kremlin: Putin ve Erdoğan enerji alanında işbirliğini görüştü

Kremlinden imal edilmiş açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Türkiye’deki yıkıcı depremlerin sonuçlarını hafifletmek için sağladığı yardım için derin şükranlarını dile getirdi ve Rus kurtarıcılar ve doktorların sergilediği yüksek profesyonelliği takdir etti. Vladimir Putin, doğal afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmalarda Türk tarafına gerekli tüm yardımı sağlamaya devam etmeye hazır olduklarını da yineledi.terimi yer aldı.

Konuşmaya güç kısmını dahil etmek Rusya-Türkiye işbirliği akım konularınızınRusya güç kaynağı sevkiyatı ve Akkuyu Nükleer Santrali üretiminin pratik yönleri detaylı olarak değerlendirildi.

açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde Federasyon Meclisi’nde yaptığı konuşmada yaptığı temel değerlendirmeler kapsamında Ukrayna çevresindeki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Ukrayna tahıl ve Rus tarım ürünleri ve gübrelerinin ihracatına ilişkin İstanbul anlaşmasının uygulanmasına da değinildi. Anlaşmanın Rusya’dan en muhtaç ülkelere yapılacak sevkiyatların önündeki sakıncaların kaldırılmasına ilişkin kısmının titizlikle uygulanması gerektiği vurgulandı.o dedi.

İki lider görüşmeleri sürdürme kararı aldı.

haberbergama.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu