Haber

Samsun’dan kısa

Kavak Belediyesi, yanıcı maddelerin çöp konteynırlarına atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı kişilerin sobadan çıkan sönmeyen kömür kovalarını çöp konteynırlarına döktüğünün belirlendiği bildirildi.

Konteynerlerde çıkan yangının hem konteynerlerin kullanım ömrünü azalttığı hem de çevre için tehlike oluşturduğu ifade edilen açıklamada, “Temiz ilçe projesi kapsamında ilçemizde çok sayıda çöp konteynerini yeniledik. sayısını artırdı. . Konteynerin içine atılan kağıt, plastik gibi maddeler tutuşuyor.” terimler kullanıldı.

Vatandaşlardan çöp konteynırlarına yanıcı maddeler atmamaları istendi.

Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları 31 Aralık’ta sona erecek

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 31 Aralık’ta sona ereceğini bildirdi.

Aslankaya yaptığı açıklamada, çiftçilerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar bilgilerini güncellemesi gerektiğini belirterek, yeni yönetmeliğe göre artık ÇKS kayıtlarının e-Devlet üzerinden yapıldığını söyledi.

Çiftçilerin desteklerden yararlanabilmeleri için çiftçiliğe devam ettiklerini beyan ederek bilgilerini güncellemesi gerektiğine işaret eden Aslankaya, “Bu kurallara uymayan çiftçilerimiz pasifleşecek, pasif çiftçilerimiz destek alamayacak. Yine güncelleme yapmayan çiftçilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirilecektir.Bundan faydalanabilmeleri için 31 Aralık’a kadar odamıza gelip bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ladik’te soba zehirlenmesi uyarısı

Ladik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İdris Çakırnazif, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Çakırnazif, Türkiye’de bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal nedeniyle soba, şofben ve baca zehirlenmelerinden kaynaklanan ölümlerin olduğuna dikkat çekti.

Aşırı dolu sobanın duman yolunu daraltacağını ve baca taslağında zayıflığa neden olacağını kaydeden Çakırnazif, “İyi ısınmayan ve alttan yakılan kömür sobalarında karbonmonoksit zehirlenmesi riski artacağından yakıtın mutlaka yakılması gerekir. soba yanarken üstten yakılmalıdır.Özellikle düşük basınçlı lodoslu havalarda bacalar standartlara uygun değilse düşük basınçlı havalarda soba yakılmamalı, zorunlu ise mutlaka yakılmalıdır. gece uyurken tamamen söndü” sözlerini kullandı.

Bafra’da görme engelliler için bilgisayar yönetimi kursu sona erdi

Bafra Görme Engelliler Derneği’nin Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi’nde başlayan “Bilgisayar Yöneticiliği Kursu” sona erdi.

Bafra Görme Engelliler Derneği ve Bafra Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kursun ilk bölümü görme engelli bireylerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan 8 kursiyere sertifikaları Dernek Lideri Ömer Ergül ve kurs eğitmeni Selcan Yeter’in katılımıyla verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu