Haber

Trabzonspor, Alexander Djiku’yu listesine ekledi

Trabzonspor transferde hareketli günler yaşıyor. Bordo-mavililerin bu dönemin başında tüm kulvarlara havlu atması yönetimi gelecek yıl için harekete geçirdi.

Transferleri şampiyonluk öncesi gibi hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefleyen lider Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un izleme ekibinin yetkililerini Avrupa’ya gönderdi.

Karadeniz temsilcisi bu dönemde toplamda 8 destek verecek. Trabzonspor’un hücum oyuncusu Southampton’dan Mislav Orsic, Dinamo Zagreb’in forveti Bruno Petkovic’in ardından Strasbourg takımının 28 yaşındaki defans oyuncusu Alexander Djiku için harekete geçti.

3 pozisyonda oynayabilir

Strasbourg ile sözleşmesi dönem sonunda sona erecek olan 28 yaşındaki stoperin adı Beşiktaş ile de anılıyor.

Bordo-mavililer, Strasbourg ile Haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan stoperin menajeri ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

İstikrarlı bir oyun performansı sergileyen Djiku, bu sezon çıktığı 30 maçta 1 gol atıp 2 asist yaptı. Sağ bek ve ön libero mevkilerinde de görev yapabilen Djiku için çok emek harcanıyor. Yönetim, 1.82 boyundaki oyuncunun ekonomik kurallarına göre hareket edecek.

Bjelica da bu transferde ısrar ediyor. Yıldız oyuncunun transfer ücretinin olmaması ve 3 mevkide oynayabilmesi büyük avantaj olarak değerlendiriliyor.

Gana Milli Takımı formasını 20 kez giyen Djiku, Fransız vatandaşlığına da sahip. Kulüp kariyerinde 245 maçta forma giydi, 6 gol attı ve 3 asist yaptı.

Djiku kimdir?

9 Ağustos 1994’te Montpellier, Fransa’da doğdu. 1.82 boyundaki stoper futbola Bastia altyapısında başladı.

2017 yılında 2 milyon euroya Caen’e transfer oldu. 2019-20’de Strasbourg tarafından 4.5 milyon Euro’ya transfer edildi. Aslen Gana’lı ama Fransa’da doğdu.

haber-hinis.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu