Yaşam

Yağmur Atsız kimdir?

Yağmur Atsız, 4 Kasım 1939’da İstanbul’da doğdu. Nihal Atsız’ın oğlu ve Türkolog Buğra Atsız’ın ağabeyidir.

Yağmur Atsız, Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Daha sonra Almanya’da Bonn Üniversitesi’nde okumaya başlayan Atsız, buradan 1967 yılında mezun olduktan sonra bir süre Türkiye Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nde çalıştı.

1971 yılında Almanya’ya dönen Yağmur Atsız, televizyon ve radyoda yapımcı ve yorumcu olarak çalışmış, 1977’den itibaren 2 yıl boyunca Bonn Büyükelçiliği’nde basın danışmanı olarak görev yapmıştır. Pazar gibi gazete ve dergilerde yazılar yazan Yağmur Atsız Postası, Nokta, Milliyet, Yeni Yüzyıl, Star, Tercüman, Türk Edebiyatı ve Maya, Star gazetesinin Ethem Sancak tarafından devralınması üzerine yapılan eleştirilerin ardından 31 Aralık 2014’te kapatılmıştı. 10 Mayıs 2016’da Karar gazetesinde yeniden köşe yazmaya başlayan Atsız, aynı yılın Eylül ayında yazılarına son verdi.

Yazarın Meçhul Bir Genç Gazeteciye Mektuplar, Yaşasın Arsene Lupin, Ölümlüler ve Şeytanlar, Hayatımın İlk 65 Yılı, Bütün Şiirleri/Yağmur Atsız, Not Defteri, Cervantes, Ceza Davası ve Amerika’nın Afganistan’ı olmak üzere 9 kitabı bulunmaktadır. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu