Haber

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı Kadıköy’de coşkuyla kutlanıyor

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KADIKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANIYOR

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Bağdat Caddesi’nde Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyecek. Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi olan Kadıköy’de 100. yıl coşkusu, Zülfü Livaneli’nin Caddebostan Plajı’nda vereceği dev konserle devam edecek.

Cumhuriyetimizin 100. yılı Kadıköy’de büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleriyle her yıl 29 Ekim kutlamalarının merkezi haline gelen Kadıköy, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha coşkulu kutlamalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından günler önce başlatılan Cumhuriyet etkinlikleri, 29 Ekim’de gerçekleştirilecek iki büyük kutlama programıyla 100’üncü yıl coşkusunu zirveye taşıyacak.

Bağdat Caddesi’nde Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü saat 19.23’te

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının Kadıköy’deki merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Cumhuriyet sevdalısını ağırlayacak olan Bağdat Caddesi olacak. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle Suadiye Işıklar’da saat 19.23’te başlayacak Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü için tüm hazırlıklar tamamlandı. Binlerce Türk bayrağının, Atatürk posterlerinin yer aldığı yürüyüşte Kadıköy Belediyesi tarafından meşale ve meşalelerin dağıtılacağı törene Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil, Dara Odabaşı’nın İskele Caddesi’ndeki tebrik konuşmasının ardından sona erecek.

Zülfü Livaneli’den 100’üncü yıl konseri

Cumhuriyete özel müzikler ve marşların eşlik edeceği yürüyüşün ardından 100. yıl kutlamaları Caddebostan Plajı’nda Zülfü Livaneli Konseri ile devam edecek. Usta sanatçı Zülfü Livaneli’ye solist olarak Zeynep Helvaşi, Teyfik Rodos ve Görkem Ezgi Yıldırım’ın yanı sıra şef Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Büyük Cumhuriyet Marşı ve Zülfü Livaneli’nin 100. Yıl Konseri, Kadıköy Belediyesi tarafından sosyal medya platformlarından çok sayıda kamera ve drone çekimiyle canlı yayınlanacak.

Cumhuriyetimizin 100. yılını “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Kadıköy” sloganıyla karşılamaya hazırlanan Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet Bandosu eşliğinde günlerdir Kadıköy sokak ve caddelerinde Türk Bayrağı dağıtıyor. Cumhuriyet Bandosu ve beraberindeki ekipler, Kadıköy’ün tüm mahallelerini tek tek turlayarak Kadıköy’ü ay ve yıldızlı bayraklarla süslüyor. 100. yıl kutlamalarını sokaklara taşıyan Kadıköy Belediyesi, kültür ve spor merkezlerinde düzenlediği etkinliklerle Kadıköylülere Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yaşatmaya devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-uluborlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu