Sağlık

AB’de yenilenen “Sağlıklı Yaşam Salonu” hizmete girdi

500 kişilik salon sporseverleri bekliyor.  

Ege Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 500 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip “Sağlık ve Yaşam Salonu” yenilenerek hizmete açılmıştır. Salonun hem Ege Üniversitesi öğrencilerine hem de çalışanlarına ve vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde spor kültürünü yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Üniversitemiz spor tesislerinin yanı sıra eğitim, sağlık ve araştırma birimleri ile önemli bir altyapıya sahiptir. Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunun bilinciyle tüm Ege Üniversitesi ailesini ve hemşerilerimizi salonumuza üye olmaya ve spor yapmaya davet ediyorum.”

Sağlık Uzun Ömür Salonu’nun yenilenerek 4 yıl aradan sonra tekrar hizmete başladığını belirten Prof. . Egeli öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylere spor bilinci aşılamak, bilinçli spor yaptırmak ve bu alanda örnek olmak vizyonu ile hizmet veren tesisimizde; 340 metrekarelik fitness salonu, 3 adet 60 metrekarelik özel antrenman odası ve 360 ​​metrekarelik özel sentetik koşu parkuru bulunmaktadır. Fitness salonu içinde ısı geri kazanımlı taze hava beslemesi; Her zaman yeterli oksijen ve düşük karbondioksit seviyeleri olmasını sağlamak için otomatik olarak devreye girer. Salon Egeli öğrencilerin uygulamalı derslerinde de kullanılmaktadır.”

“Sporla ilgilenen herkesi bekleriz”

prof. Budak, “Yenilenme amacı ile faaliyetlerine ara veren salonumuz, pandemi sürecinin de etkisiyle yaklaşık 4 yıldır kapalıdır. İlahiyat sürecinde Sporcularımıza daha iyi hizmet verebilmek adına Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız salonun gerekli bakım ve onarımlarını gerçekleştirdi. Yenileme süreci gelecekte de devam edecek. Ayrıca kayıt işlemleri devam etmektedir. Keyifli ve nezih bir atmosfer sunan salonumuz herkese hitap etmektedir. Sporla ilgilenen tüm vatandaşlarımızı daha sağlıklı bir yaşam için salonumuza davet ediyoruz.”

Kayıtlar hakkında detaylı bilgi ve gerekli evrakların listesi Ege Üniversitesi web sitesinde yer almaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu