Ekonomi

Kuşadası Belediyesi, EGE YİİT Ödülleri’nde Turizm Sektörü Yatırım Ödülü’nün sahibi oldu

Kuşadası Belediyesi, pandemi sürecinde ortaya çıkan yeni turizm anlayışı, şehre kazandırdığı yatırımlar ve hayata geçireceği projelerle Ege Yatırım İhracatta İnovasyon Teknoloji (EGE YİİT) Ödülleri’nde Turizm Sektörü Yatırım Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül töreninde konuşan Önder Ömer Günel, “Yaptığımız yatırımlar sayesinde Kuşadası artık turizm alanında rekorların peşinde. Şehrimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ege Yatırım İhracatta İnovasyon Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni İzmir’de gerçekleştirildi. Kuşadası Belediyesi, ödül töreninde koronavirüs ile değişen turizm ve eğitim anlayışına uygun olarak hayata geçirdiği kamp ve karavan alanı Ada Camping ile dijital göçebeler için üretmeye başladığı ‘Kampinova’ ve ‘Mars’ı hediye etti. Turistlere farklı bir tatil deneyimi sunan Colony’. Ödülü aldı.

“Kuşadası artık turizmde rekorlar peşinde”

Törende bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel; “Kuşadası turizmde Türkiye’nin en değerli amiral gemilerinden biri iken, zaman içinde süreci iyi yönetemediği için maalesef önde başladığı yarışta geri kaldı. Görevi devraldığım ilk günden itibaren, aşık olduğum şehri nasıl hızlı bir şekilde canlandırabiliriz, yaşlanan şehri yeni yatırımlarla nasıl donatabiliriz ve nasıl dünya turizminin gündeminde yeniden gündeme getirebiliriz diye düşünmeye başladım. Görevde olduğumuz 4 yıldır atıl durumdayız.Kruvaziyer turizminde en yüksek yolcu sayısına 2011 yılında Kuşadası ulaştı.Bugün yaptığımız yatırımlar ve kurduğumuz diyaloglar sayesinde 2023 yılında yüzde 40 daha fazla yolcu bekliyoruz. Turizmde yeni rekorların peşinde.Dijitalleşen dünya düzenine şehrimiz de ayak uydurmaya çalışıyor.Şu anda dünyada 170 milyona yakın dijital göçebe var.Onlar ‘Genç Dostu Şehirler Fikir, Proje ve Uygulama’ yarışmasında ödüllendirildi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen yarışma. Adını almaya hak kazanan Kampinova projemiz üretim aşamasındadır. Kuşadası Gar Toplum Merkezi’nde gençlerimize sürekli eğitim veriyoruz. Kuşadası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ülke ekonomisine katkı sağlayan, teknoloji ve inovasyon çalışmaları ödüllendirilen firma ve başarılı belediyelerin ödüllendirildiği törenle ödülleri verildi. Spor Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir ve Ege’nin önde gelen siyaset ve bürokratları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve iş insanları katıldı. – AYDIN

dortdivanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu